Allt du vill veta om att ta jobb som socionom på bemanning

Det finns många jobb som socionom vilka du kan ta dig an i uppdragsform via ett bemanningsföretag. Du kanske redan känner till att denna möjlighet existerar och vill få mer information om den? Om så är fallet kan du läsa våra svar på vanliga frågor nedan för att få veta mer om boende, lön och liknande. Fortsätt att läsa för att ta del av dessa svar!

Vi besvarar dina frågor om att ta jobb som socionom på bemanning

När det kommer till vanliga frågor om att ta jobb som socionom på bemanning tillhör dessa frågor några av de vanligaste:

  • Hur kommer jag att bo under mitt uppdrag på annan ort? Detta är en fråga som du med fördel kan ställa till din kontaktperson på ditt bemanningsföretag. Du kan då få ett rakt och ärligt svar på denna fråga som är tillförlitligt och anpassat utifrån din specifika situation. Men generellt sett brukar faktiskt bemanningsföretagen vara behjälpliga med allt som har med resor och boende att göra. Detta gäller i de fall då du jobbar på en annan ort som inte är belägen i din kommun eller i den direkta närheten av denna.
  • Vem kommer betala min lön för uppdraget ifråga? Du kommer få skriva på ett avtal där det framgår vilken lön du får och när denna betalas ut etc. I avtalet framgår allt som har att göra med löneutbetalningar och annat som rör lönebiten. Men du kan vanligtvis välja att få din löneutbetalning på traditionellt sätt från bemanningsföretaget genom att ta anställning hos dem. Alternativt kan du ofta fakturera via ett eget bolag om du istället föredrar att göra på detta sätt.
  • Hur lång tid dröjer det innan jag börjar jobba? När du tar dig an jobb som socionom på bemanning undrar du såklart hur lång tid det kan tänkas dröja innan du börjar jobba. Detta beror på en rad olika faktorer, men generellt sett brukar du i princip kunna börja mer eller mindre omgående om du så vill. Det kan dock variera och därför rekommenderar vi dig att du ställer denna fråga direkt till ditt bemanningsföretag för att du ska få ett bättre svar.