Barn

Barns utvecklingsfaser

Barn är spännande varelser som utvecklas fort. Under barnets förstå år i livet genomgår de en mängs utvecklingsfaser och som förälder kan det vara svårt att hänga med, nedan försöker vi ge ett par råd på vägen och mer kan man läsa på denna blogg för föräldrar.

Ett barn genomgår många olika utvecklingsfaser under sin uppväxt. När barnet är litet så händer det mycket. Barnet utvecklas i rasande tempo när det är under 1 år och du som förälder kommer uppleva stora förändringar som det första leendet, att barnet börjar reagera på ljud, att barnet kan se färger, att barnet skrattar och börjar upptäcka världen omkring sig genom att suga på saker som de får i handen. Senare kommer barnet att kunna fokusera blicken och kunna lyfta på huvudet samt att börja experimentera med rösten genom att föra ljud. Sen är det dags för att barnet kommer börja krypa, resa sig upp, ta sina första steg genom att hålla i något, för att sedan kunna gå själv utan stöd. Barnet lär sig även att säga nej och förstår vad det betyder. Barnet kan även vinka hejdå. När barnet blir lite äldre så handlar det om saker som att barnet säger sina första ord, kan hämta saker eller peka ut olika kroppsdelar. Efter att barnet kan gå så är det dags för att börja springa och det är nu det riktigt roliga börjar för dig som är förälder. Alla barn går igenom en mängd utvecklingsfaser tidigt i livet och som förälder är det spännande att hänga med. 

Barns utvecklingsfaser över 2 år

När barnet är över två år så brukar mycket av utvecklingen handla om språket. Barnet kan nu säga meningar med flera ord, kunna förstå olika pronomen och skillnaden på till exempel jag och du. De kan förutom att springa ofta också klättra och hoppa ner från saker som en låg pall. De kan även bygga torn av klossar, vända en sida i taget i en bok och cykla på en trehjuling. Ett barn i denna utvecklingsfas brukar även kunna vänta på sin tur och kunna uttrycka sina känslor tydligt. De bör även kunna förstå innebörden av mitt och ditt även fast de kanske inte alltid håller sig till det. 

Villa

Villaägare med behov av villalarm

Risken för att få inbrott när man bor i villa finns tyvärr alltid. Av denna anledning kan man säga till många att de bör skaffa villalarm. Det finns dock vissa målgrupper som kan vara i extra behov av ett villalarm. Vi kommer i denna artikel att gå igenom dessa grupper för att du ska kunna identifiera om du behöver ett villalarm. Om flera eller många beskrivningar passar in på dig kan det vara läge att köpa villalarm. Hur man gör det beskrivs i en annan artikel!

Villalarm till de kringresande

Inbrott sker som många vet gärna i skydd av mörkret mitt i natten. Detta gör sommaren till en årstid med mindre inbrott. På vinterhalvåret däremot ökar risken och det är då alla verkligen kan vara i behov av ett villalarm. Om man dessutom reser runt mycket är man extra sårbar. Inbrott sker tyvärr främst när ingen är hemma i villan. Villalarm är av den anledningen extra användbara för de som reser mycket. Annars är det främst kring de olika loven på vinterhalvåret som huset kan stå tomt. Då kan man klara sig med hjälp av grannar som hjälper dig. Du kan dock inte be dina grannar att kolla huset året om under resorna. Av den anledningen behöver du ett villalarm!

Villalarm till de oroliga

Villalarm har många positiva effekter på de som har larmet i sitt hem. Om man är en generellt orolig person kan man gå runt och tänka på inbrott och stressa upp sig över detta. Särskilt om man ska på semester och slappna av kan detta bli ett problem. Om man är en oroligt lagd person kan det faktum att man har ett villalarm hemma hjälp mycket. Man kan slappna av och känna att huset är i säkra händer om något skulle inträffa.

Villalarm till de isolerade

Villalarm kan vara extra bra för de som är isolerade. Om man har en stor trädgård eller bor långt ifrån närmaste granne är det en bra idé med villalarm. Om en tjuv mot förmodan bryter sig in finns det ingen som kan upptäcka det. Om situationer till och med blir farlig kan ett villalarm avleda tjuven innan någon kommer till skada. De som bor lite isolerat väljer ofta att ha ett villalarm av den orsaken. De är helt enkelt extra sårbara vid inbrott. Att ha ett villalarm när man bor avsides är viktigt av så många anledningar.

Cyklar

Vill du börja med MTB-cykling men vet inte hur du ska gå tillväga? Det enklaste sättet att testa på mountainbikecykling för första gången är att hitta någon i bekantskapskretsen som cyklar. Be att få låna en av dennes cyklar och lite utrustning, och följ med till en av de enklaste lederna i er närhet. Om du inte känner någon som ägnar sig åt mountainbikecykling eller denne inte har någon extra cykel som passar dig, kan du med fördel hyra en MTB från en cykelbutik. Ofta kan du även få hyra den övriga utrustning du behöver (såsom en hjälm).

Men när du vill börja med MTB-cykling på riktigt och köpa dina egna grejer, behöver du köpa så mycket mer än bara en cykel. En mountainbike är förvisso det viktigaste inköpet du behöver göra, men du behöver även köpa ett flertal tillbehör för att få en säker och njutbar tur i leden.

Vilken utrustning behöver jag?

Eftersom du har hittat till denna sida, antar vi att du är en blivande mountainbikecyklist. Om så är fallet, är det just dig vi riktar oss till. Du vill få svart på vitt vilken utrustning du behöver för att börja med MTB-cykling, men det är dessvärre inte någonting vi kan ge dig.

Vi kommer i detta inlägg inte att försöka berätta för dig hur mycket pengar du bör spendera på din utrustning, eftersom det alltid går att hitta ett bra kampanjerbjudande. Det går inte heller att säga att du inte bör spendera mer pengar för att få bättre produkter. Du kan även vilja köpa fler produkter än bara den grundläggande utrustningen, och det är förstås inget fel på det. Du behöver dock inte köpa all utrustning utöver den nödvändigaste på en gång, utan kan lika väl lägga till ytterligare delar till din utrustning med tiden.

Utöver en cykel behöver du förstås en hjälm, men även ett par cykelshorts, ett par cykelhandskar, ett par skyddande solglasögon, en cykeltröja, ett par cykelskor, samt strumpor av ett annat material av bomull tillhör den grundläggande utrustningen. I stor utsträckning behöver du dock testa dig fram och själv få en känsla för vilken utrustning just du behöver för att börja med mountainbikecykling!

shopping

Nya trenden för skor på nätet

På de flesta moderna kontor är normen för de anställda att bära finskor och professionella kläder. Denna formella klädsel tros spegla det allvar på vilket de anställda tar sina jobb. Men vad är det första man gör när man kommer hem efter en lång dag på kontoret? Man tar av sig den begränsande klädseln och de alltför ofta obekväma skorna, för att sätta på sig kläder som är mer bekväma och avslappnade. Därför är det inte särskilt konstigt att en ny typ av professionell skor har börjat trenda bland skor på nätet.

På senare år har många chefer och företagsledare, särskilt de som arbetar på uppstartsföretag och trendigare företag, börjat ifrågasätta de vanliga uppfattningarna om vad som är lämplig klädsel på arbetsplatsen. Vad händer när bekvämlighet värderas högre än det formella? Kan vardaglig klädsel, eller till och med nedklädd sådan, vara professionell? Och vilka effekter har den bekväma klädseln på de anställdas välbefinnande och stressen på arbetsplatsen? Kan man bära tofflor på jobbet? Svaret på denna fråga är ja, åtminstone om man ska tro den ökade försäljningen av dessa skor på nätet.

Bekvämare professionella skor på nätet

Genom att ge alla anställda ett par tofflor med företagets logga på när de rekryteras till företaget kan man återuppfinna den traditionella arbetsplatsen. Den genomsnittliga personen spenderar åtta timmar om dagen på kontoret, vilket innebär att de förmodligen visas mer på jobbet än de gör hemma (om man inte räknar den tid de sover). Att uppmuntra sina anställda att vara sig själva på jobbet kan vara ett bra sätt att skapa en arbetsmiljö som är både bekväm och inkluderande. Detta kan vara en anledning till att tofflor allt ofta hamnar i kundkorgen hos kunder som köper skor på nätet att bära på jobbet.

På kontoren i Silicon Valley kan man numera se allt från tofflor till sneakers och sandaler på de anställdas fötter. Ungefär var tredje person som arbetar inom teknikbranschen i USA bär regelbundet tofflor eller strumpor på jobbet. Det är dock inte bara i USA som denna trend börjar få fäste, utan även på kontor i Skandinavien och Storbritannien börjar den bli allt mer populär.

shopping, trender

Du går i butik efter butik men det känns som att allt är samma gamla och du har svårt att hitta det du har i åtanke. Om du känner igen dig i det scenariot är e-handel något för dig. E-handel ger dig chansen att shoppa för i stort sett vad som helst, utan att du behöver göra någon större ansträngning alls för att hitta det. Du kan sitta bekvämt i soffan eller vid skrivbordet och shoppa från mobilen eller datorn. Vi har ju alla vant oss vid hur mycket man kan hitta på nätet, från mat och dryck till elektronik men vi tar inte alltid ut svängarna. Det finns inga gränser för vad du kan köpa på nätet!

Handla utan oro

Det är inte bara enkelt och smidigt att shoppa på nätet, det är också lika tryggt som vilken annan typ av handel som helst nu för tiden. Det är alltid smart att kolla upp innan man handlar men i stort sett alla affärer du kan hitta på nätet har strikt säkerhet för betalningar och personlig information. Du kan dessutom ta vara på erbjudanden som ger dig fri frakt och dylikt när du köper ett antal varor så att du kan köpa allt du behöver på samma gång, och spara ännu mera pengar. Vare sig du letar efter hemelektronik eller kläder kan du använda dig av e-handel för att köpa det du behöver.

Behöver du en ny soffa eller ett par snygga skor?

Är du ute efter att dekorera om hemmet? E-handel handlar inte bara om skor och kläder, du kan även köpa större föremål. Se bara till att du tar reda på vad frakten är, vilket inte är svårt när det handlar om en bra butik. Om du behöver en ny soffa eller säng, eller något mindre som lampor och annan typ av dekoration finns det ett oändligt utbud på nätet. Om du å andra sidan letar en outfit som är stilren och praktisk till kontoret kan du hitta plagg av hög kvalitet på nätet till extremt bra priser, även om det handlar om precis samma märken som man hittar i många modebutiker.

Skotrender

Det kommer alltid nya trender för den som vill vara med i svängen och ha senaste nytt på fötterna. Inte sällan hittar du vad du söker på utländska webbplatser men bolag som Footway är i regel snabba med att köpa in vad kunder söker! Personen som öppnade Footway, Daniel Mühlbach, har stor erfarenhet av att jobba med e-handel och detta är tydligt sett till logistik och kundrelationer. Skoföretaget har förstklassig service och leveranstider som ofta inte ens är två dygn. Ibland till och med snabbare! Här kan du läsa mer om Daniel Mühlbach och skoföretaget.

Kläder

Klänningar är en underbar uppfinning som man inte riktigt kan få nog av. De kommer i alla möjliga varianter och den ena är vackrare än den andra. Det är inte lätt att välja en klänning bland många, utan man vill ofta ha flera stycken när man väl börjar titta efter en.

Det som är så bra med klänningar är att de passar alla. Oavsett stil och smak så kan man hitta en klänning som man gillar och detta är såklart fantastiskt!

Det spelar ingen roll om man är stor eller liten, rund eller platt, ljus eller mörk, en klänning sitter alltid som en smäck oavsett så länge man hittar den modell och passform som man trivs i.

Det här med att man är vacker när man känner sig vacker är en sanning, och den är kanske aldrig mer sann än när man har ett plagg på sig som omsluter kroppen perfekt och sitter precis som dt ska på varenda millimeter av kroppen!

Du ska känna dig perfekt i festklänningen!

En festklänning ska helst vara lite mer än en av de vanliga klänningarna som man använder till vardags. Det är inte svårt att hitta en sådan klänning då det numera tillverkas riktigt fina klänningar med perfekt fall och passform som säljs även i billigare butiker.

Man behöver inte lägga flera tusenlappar på en fin festklänning, man kan hitta en klänning som man gillar för mindre pengar än så. Naturligtvis är det alltid lättare att hitta en festklänning om man inte har en tajt budget, men allting är möjligt även med en mindre plånbok! Vi brukar hitta bra priser och utmärkt kvalitet när vi beställer från Halens som har ett stort sortiment festklänningar.

Den lilla svarta är ju alltid ett säkert kort, så ska du köpa en klänning så låt det bli en sådan. Denna typ av klänning ska finnas i alla garderober då den kan stylas på alla tänkbara sätt och man kan ha den närsomhelst.

I vissa fall kan man också hitta fina festklänningar på rea och då är det smart att se till att köpa en klänning om man hittar en som man gillar. Kanske ska man inte använda den just nu, men det är alltid bra att ha festklänningar att byta med hemma i garderoben!

Kläder

Vintertiden kan bjuda på en rad olika väderförhållanden, från friska soliga dagar till rejäla snöoväder. Temperaturen skiftar kraftigt under vintersäsongen från november till april och att hitta rätt vinterjacka som håller för vårt nordiska klimat är därför en utmaning. Att köpa flera vinterjackor är dock både dyrt och onödigt. Barn växer fort och kommer i de flesta fall bara att använda jackan under en säsong. Det man som förälder bör fokusera på är därför kvalitét i det material som plagget är gjort av. Kvalitét är inte synonymt med dyra märken, men man bör undvika att köpa de allra billigaste plaggen då dessa ofta är tillverkade av sämre material eller kanske oftare har tunnare väv än de lite dyrare plaggen.

Slitstyrka

När det kommer till barnjackor är slitstyrkan ett av de viktigaste måtten på kvalité. Barnjackan ska inte bara hålla värmen utan också vara anpassad för lek och tåla ett högre mått av slitage än kläder för vuxna. De flesta vinteranpassade jackor är tillverkade av polyamid som anses som det mest tåliga materialet som både håller värme samtidigt som det är vattenavvisande. Uppbyggnaden och tjockleken av polyamidfibern varierar, men ju tjockare och tätare fibern är desto högre denier och grövre väv. När man letar efter en ska man därför fokusera på måttenheten på väven, det vill säga välja jacka efter denier.

Jämför jackor

Att bara utgå från slitstyrka räcker inte. Plagget ska, förutom att vara slitstarkt, möjliggöra att temperaturen regleras. Ett svettigt barn blir ju annars snart i vinterkylan ett fruset barn. Till dig som förälder är ett bra tips att jämföra jackor bland tillverkare/försäljare som anger plaggets material, vattenpelare, andning, vindtäthet. De försäljare som inte anger eller redogör för plaggets tekniska specifikationer kan man helt enkelt sålla bort.

Andrahands värde 

Som tidigare nämndes passar vinterjackan ofta bara en säsong. Det behöver dock inte nödvändigtvis vara dyrt i längden att satsa på kvalité – tvärtom. En bra och tålig jacka kan ärvas eller säljas vidare. Andrahandsvärdet på kvalitéts vinterjackor för barn är stabilt på försäljningssajter som Blocket och Tradera. Däremot är det svårt, nästintill omöjligt att sälja vidare en jacka med synliga skador. Barnplagg ska hålla för lek i snö, sand, grus – och de finns att hitta bland återförsäljare.

Fler tips om allt som rör barn och föräldralivet kan du läsa om på Allt för föräldrar.